varför havre?

nordisk superfood

Den nordiska havren är av högsta kvalitet, vars renhet och homogenitet uppskattas även ute i världen.

Havrens kärna hämtar sin kraft från den bördiga arktiska jorden och sommarnätternas magi och frodas i den rena nordliga naturen. Havren trivs i det nordiska klimatet och är inte känslig för varken sol, kyla eller regn.

Bevisat hälsosam

Förutom att nordisk havre smakar bra har den en stor mängd hälsofrämjande effekter. Du kan med gott samveta äta mer av den bevisat hälsosamma havren.

Bra för magen…

Havreprodukter är bra för magen, gynnar matsmältningen och hjälper vid viktkontroll.

…och för hela kroppen

Regelbundet intag av betaglukan hjälper dig att hålla en jämn kolesterolnivå samt att sänka för höga kolesterolvärde.

Närande

Havre innehåller fibrer, betaglukan, zink, B12-vitamin, järn, magnesium, omättat fett samt kolhydrater som långsamt frigör energi.

Ansvarsfullt

Produktion av växtbaserade livsmedel förbrukar mindre vatten och energi.

Hur tillverkas havredrycken?

Det är gott – men hur tillverkas den egentligen? Allt börjar med tröskning: Havre tröskas från åkrarna och sädeskornen mals till mjöl. Mjölsäckarna körs till Kaslinks produktionsanläggning i Koria, Finland, där produktionen startar på riktigt: Havren blandas med vatten, oljorna tillsätts, saltet, vitaminerna, eventuella bär och andra smakämnen, sen är havredrycken färdig att förpackas. Och klar att drickas!