varför havre?

nordisk superfood

Havre är ett sädesslag som ökar i popularitet ute i världen. I vårt nordliga klimat växer havre av hög kvalitet som är rikt på hälsosamma näringsämnen.

hälsosam havre

Havre har med sin milda smak och erkända hälsoeffekt blivit ett populärt livsmedel.

Havre är bra för magen
Fibrerna i havren gynnar magsmältningen och magens funktion.

Havre sänker kolesterolet
Havre innehåller betaglukan som tillsammans med de övriga fibrerna i havre balanserar blodsockernivån och bidrar till att sänka kolesterolet och hålla det på en jämn nivå.

Rik på näring
Havre innehåller fibrer, betaglukan, zink, järn, magnesium, omättat fett samt kolhydrater som långsamt frigör energi.

Ansvarsfullt
Produktion av växtbaserade livsmedel förbrukar mindre vatten och energi.

Hur tillverkas havredrycken?

Havren tröskas från åkrarna och sädeskornen mals till mjöl. Mjölsäckarna körs till Kaslinks produktionsanläggning i Koria, Finland. Här blandas havren med vatten, olja, salt, vitaminer och eventuellt bär och andra smakämnen. Därefter förpackas drycken och är redo att njutas.